sâmbătă, 17 ianuarie 2009

O femeie puternica nu se impaca cu un “ex”care nu merita

Dedicat tinerelor mele prietene
Sa te impaci cu fostul? De ce nu si nu da? Nu doar ca esti singura si nu ai cunoscut o alta persoana care sa-ti trezeasca sentimente intense si similare celor de altadata, dar in noptile triste de singuratate te apuca un dor atat de nebun pentru ceea ce ai trait ca parca pana si inima da sa crape in tine in tine de pofta, dorinta, clipe frumoase, amintiri si trecut. Ai pana si nostalgia certurilor voastra, iar motivele pentru care v-ati despartit s-au facut de mult uitate in mai toate colturile din creier si in cea mai mare portiune a sufletului. Nu stii daca il mai iubesti sau daca a fost cel putin o iubire adevarata, insa o data sa-l mai vezi (o singura data) si apoi o sa poti sa-ti vezi linistita de viata ta. Si totul o sa se clarifice ca prin minune. Macar o data. Ultima...
Si apoi... dupa ceva timp, pentru ca ti-ai dorit atat de mult un lucru, universul sau destinul te-a ajutat la indeplinirea lui. Ruga ti-a fost ascultata. Din intamplare sau premeditat tocmai te-ai intalnit cu el, premeditat sau din intamplare telefonul magic a sosit. Cand tocmai ti-ai asezat frumos trecutul pe banca rezervata lui, acceptandu-l asa cum a fost el, cu bune, cu rele El ar vrea sa va intalniti. Tu nu mai esti cu nimeni, El insista sa-ti spuna ca la randul sau este singur. De ce “da” si nu “nu”? De ce sa nu te impaci cu el? Decat sa bata vantul prin sufletul tau, mai bine ca, in cinstea iubirii de altadata, sufletul sa fie rascolit si sifonat. Macar o data. Ai timp sa il indrepti la loc. Mai ales ca stii si tu foarte bine ca multe dintre noi, femeile, au pentru fosti si trecut o slabiciune si o afinitate aparte. Si totusi... niciodata sa nu fi slaba si sa nu te impaci cu fostul daca acesta:
Nu are nici cea mai mica intentie sa se schimbe: Tu esti dispusa sa faci compromisuri sau alte lucruri pe care ai spus ca nu o sa le faci niciodata, in timp ce el se multumeste sa le preia ca atare, fara a da nimic in schimb sau fara cea mai mica intentie de a evita sau indrepta greselile care au dus la destramarea relatiei voastre.
Nu apreciaza nimic din ceea ce faci si te trateaza cu dispret si raceala in viata de zi cu zi, nu tine cont de nevoile si dorintele sale, insa are pretentia ca tu sa fii receptiva si atenta la indeplinirea alor sale, iar singurele momente in care simti ca afectiunea si iubirea ar a fi autentice sunt cele de intimitate.
De asemenea, sa nu te impaci cu el doar pentru ca esti singura si nu ai gasit inca pe altcineva si nici daca ai impresia ca incercand sa legati firele rupte nu faceti decat sa va diminuati sansele de a intalni adevarata fericire langa o alta persoana. Daca nu iti vezi viitorul alaturi de persoana de langa tine, mai mult ca sigur ca acea persoana nu este si persoana potrivita.

Daca nu ai trecut peste resentimente, pica, ura si simti ca nici cea mai dulce impacare din lume nu ar putea sa sterga cu buretele durerea despartirii voastre (iar el nici atat), daca nu esti sigura ca impacarea ar fi sinonima si cu linistea si fericirea ta sufleteasca, atunci nu te impaca cu el. Femeile puternice nu se impaca cu fostii care nu merita.
Din spusele lui (rau!) sau (si mai rau!) din comportamentul lui nu mai razbate iubirea sau respectul pentru persoana ta. Daca isi gaseste tot timpul alte preocupari, daca ai aflat ca iese cu altcineva sau daca iti propune nu reluarea relatiei, ci doar o reconciliere temporara pana cand unul dintre voi isi va gasi pe altcineva, daca alaturi de el te simti la fel de singura ca si inainte, daca nu te face sa te simti speciala, ci doar te face sa te intrebi de ce nu esti speciala sau ce anume ai mai putea face sa devii speciala, daca te gaseste pe tine singurul vinovat pentru problemele din trecut si neintelegerile din prezent, daca nu isi doreste din nou o relatie frumoasa, nu mai incerca sa reinnozi o relatie care nu vrea sa fie reinnodata. Nu este o iubire pe care sa o meriti. Sau (cel mai rau!!!)... nu este deloc iubire.

Crezul