duminică, 1 aprilie 2012

În această lume nimic nu este întâmplător


Atunci când eşti generos, viaţa e generoasă cu tine, când transmiţi gânduri şi intenţii pozitive, ele se întorc spre tine, când judeci, întotdeauna aduci în viaţa ta persoane care te judecă. Şi drumul nu se opreşte aici...
Viaţa nu e întâmplătoare. Drumul spre iubire şi fericire începe cu tine.

În fiecare zi îmi dau seama de magia vieţii şi când spun asta, nu mă refer neaparat la lucrurile minunate, mă refer la absolut toate experienţele de viaţă care poarta cu ele o semnificaţie.
În urmă cu ceva vreme am îvăţat că nimic nu e întâmplător în viaţă şi deşi în sufletul meu am ştiut că acesta este adevărul, nu puteam să dau o explicaţie elaborată pe baza acestei maxime. Poate că nici nu era necesar, era suficient să am această certitudine interioară pentru a experimenta cele mai minunate sincronicităţi în viaţa mea exterioară.
Ceea ce ştiu este că încă nu ajungem cu cu toţii la această certitudine în acelaşi timp. Pentru fiecare dintre noi există un moment potrivit , un loc potrivit şi chiar poate o experienţă potrivită care declanşează în noi o anumită înţelegere şi care ne transformă cu totul perspectiva asupra vieţii. Dacă ai trăit deja acest timp, atunci probabil vei simţi aceste gânduri ca fiind propriile tale gânduri , iar dacă nu ai ajuns, cu siguranţă nu este o întâmplare că citeşti aceste rânduri.
De-a lungul vremii am ajuns să înteleg că nu noi suntem cei care găsesc anumite mesaje ci mesajele ne găsesc pe noi, atunci când suntem pregătiţi să le primim.
Nu-ţi cer să crezi nimic din ceea ce îţi spun astăzi şi nu caut să te conving de absolut nimic, consideră că eu însămi sunt doar un gând care caută o formă să prindă glas. Aşa cum toate celelalte gânduri vin spre tine, acordă-i un mic răgaz şi dacă în sufletul tău simţi că ar putea fi adevărat, atunci probabil că el te va ghida spre propria ta căutare a adevărului şi nu mi-aş putea dori mai mult de atât.
Într-o lume a vitezei, într-o lume în care alergăm în permanenţă să facem ceva pentru a ajunge să fim într-un anumit fel, dincolo de visurile diferite pe care le avem, cu toţii căutăm acelaşi loc. Sub pielea vieţilor noastre, undeva în adâncuri , undeva uitat de vreme, cu toţii trăim acelaş vis ascuns în spatele multitudinii de alte visuri. Oriunde am fi, oricine am fi, indiferent de rasă ,naţionalitate, sex, religie, ocupaţie, căutam să ne întoarcem acasă, la pace, iubire şi siguranţă pentru totdeauna.
Şi o putem face o dată ce înţelegem cine suntem şi o dată ce realizam că nimic nu este întâmplător în această lume.
De multe ori ne trezim în faţa unor evenimente de viaţă şi nu înţelegem de unde vin, ce am făcut să ne întâlnim cu ele. Unele sunt dureroase , altele sunt pline de bucurie. Ne întrebăm ce am făcut să merităm aceste lucruri şi care este motivul pentru care le trăim.

Crezul