joi, 2 aprilie 2009

Vom fi scanati corporal

Persoanele care calatoresc vor fi scanate corporal conform unei decizii a Administratiei pentru Securitatea Transporturilor din USA, iar masura este propusa spre aplicare si UE, deci , implicit....Romaniei, asa cum s-a intamplat si in cazul pasapoartelor biometrice.
Ca un cosmar iesit din filmele de la Hollywood [ tot mai multe filme, considerate altadata de fictiune, se demonstreaza a deveni realitate imediata ! ] , cetatenii vor vi, dezbracati electronic si controlati, totul in numele combaterii terorismului.
Administratia pentru Securitatea Transporturilor din USA, a prezentat "perfomantele" unui asemenea aparat de scanare corporala, care a fost deja instalat pentru Aeroportul din Salt Lake City, Utah. Tehnologia folosita, duce la penetrarea hainelor, si daca doriti sa vedeti cum va arata imaginea voastra proiectata de aceste aparate [ nu stim inca daca radiatiile emanate de ele sunt sau nu de natura sa afecteze sanatatea celor scanati ].

Noul Cod Civil - Copiii pot sa-si dea parintii in judecata

Noul Cod Civil, aflat in dezbaterea Comisiei Speciale pentru analiza Codurilor, ridica multe probleme de ordin social, parlamentarilor-juristi care lucreaza la acesta.
La art. 511 care este denumit " relatiile sociale ale copilului", se propuse de catre persoanele care au elaborat Codul Civil, ca parintii sa NU poata impiedica sau cenzura
- corespondenta
- legaturile sociale si personale
Ale copiilor minori cu " orice alte persoane straine" afara de membrii familiei.Senatorul Urban Iulian a propus amendarea acestui text de lege, si asta pentru ca , mai ales dat fiind avansul tehnologic din zilele noastre, copii minori [ si aici vorbim de copii intre 1 si 14 ani cand un minor dobandeste capacitate limitata de exercitiu al drepturilor civile ] pot intra in tot felul de relatii sociale dubioase cu personaje din mediul infractional, care pot sa le modifice radical comportamentul. De asemenea, in cazul corespondentei, avand in vedere faptul ca se defineste ca si corespondenta inclusiv " corespondenta scrisa pe suport material, SMS, e-mail, telefon, etc" s-ar ajunge in situatia in care, parintele nu ar avea de exemplu voie sa "cenzureze" discutiile purtate de copil pe numele de telefon cu tarife foarte mari; ori, raspunderea patrimoniala pentru plata daunelor si a facturilor de telefon uriase, revine parintilor, astfel incat, este aberant sa impiedici parintii, sa nu poata cenzura si limita aceste contacte sau corespondenta a copiilor minori cu persoane fizice sau juridice straine.
S-a admis amendamentul senatorului Urban astfel incat parintii pot sa interzica aceste lucruri copiilor sub 14 ani de zile.
Insa, a ramas in vigoare, un alt text de lege, care da posibilitatea copiilor, indiferent de varsta, sa isi dea in judecata parintii, pentru tot felul de "nemultumiri"; de exemplu, un copil care va fi nemultumit ca nu este lasat sa mearga in tabara, sau la film, va putea sa isi dea in judecata parintii la instanta tutelara... Sincer insa transformam familia si raporturile de familie, cam prea mult, intr-o afacere in care toata lumea se judecata cu toata lumea !

Crezul