marți, 12 ianuarie 2010

Puteti fi generosi ! Virati 2% din impozit Fundatiei "Sfântul Ierarh Calinic"

Puteti fi generosi ! Ce e cu acest 2 % ? Este al cincilea an când statul permite cetatenilor sa aleaga! Puteti sa lasati lucrurile asa cum sunt, si nu veti pierde sau câstiga nimic. Sau puteti sa cereti Administratiei Financiare sa vireze 2 % din impozitul pe care l-ati platit deja pentru anul 2009 catre o Organizatie Neguvernamentala (ONG). Nu vi se va retine nimic în plus! Nu va va costa nimic! Doar ca veti alege sa va ajutati comunitatea, sa faceti un bine, sprijinind o fundatie care lupta si munceste pentru drepturile si demnitatea copiilor cu probleme, pentru a le oferi lor si familiilor lor o viata mai buna, mai aproape de ceea ce numim „sa faca parte dintr-o comunitate”. Cineva trebuie sa o faca! Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" este un ONG crestin-ortodox independent, nonprofit, neguvernamental si apolitic, ce are ca obiect de activitate protectia copiilor orfani si a celor din familii cu situatie materiala precara. A luat fiinta in anul Domnului 2000, si de atunci a dezvoltat si desfasurat proiecte in scoli si centre de plasament din Bucuresti si din judetul Ilfov, Giurgiu si Gorj.

Pentru buna desfasurarea a acestor proiecte Fundatia a incheiat Conventii de colaborare cu Scolile si Gradinitele din Bucuresti cu care a colaborat, cu Directia de Protectie a Copilului sector 6, cu Scolile si Gradinitele din comuna Ciorogarla, cu Directia de Protectie a Copilului din judetele Ilfov, Giurgiu si Gorj, dar si cu Parohia ”Inaltarea Domnului” din sectorul 6 al capitalei. Prin Conventiile de colaborare s-a decis sa se dezvolte si sa se cultive talentele native ale copiilor inscrisi, cu frecventa constanta, prin programe de activitati optionale, agreate si incurajate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.Banii vor fi folositi doar pentru sprijinul copiilor si tinerilor din familii cu situatia materiala precara si a celor cu risc de abandon scolar pentru: alimente, imbracaminte, incaltaminte, transport, rechizite si programe de formare pentru ca acestia sa poata deveni cetateni demni ai societatii românesti.

Acum puteti hotarî Dumneavoastra!

INSTRUCTIUNI de completare a formularului 230:

Se completeaza de catre persoanele fizice care au realizat, în anul 2009, venituri din salarii si asimilate salariilor si care solicita virarea unei sume de pâna la 2% din impozitul anual, conform art. 57 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit care se înfiinteaza si functioneaza potrivit legii.

Contribuabilii care îsi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit.

Formularul se completeaza de catre contribuabili, înscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute in formular.

Termen de depunere: - anual, pâna la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.

Formularul se completeaza în doua exemplare:

- originalul se depune la:

a) organul fiscal în a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, în cazul în care aceasta este diferita de adresa de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;

b) organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;

- copia se pastreaza de catre contribuabil. Formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Formularul se pune gratuit la dispozitie contribuabilului, la solicitarea acestuia, de catre organul fiscal.

A. Date de identificare ale contribuabilului Adresa - se înscrie adresa domiciliului fiscal. Codul numeric personal/Numar de identificare fiscala - se înscrie codul numeric personal din cartea de identitate, respectiv din buletinul de identitate a/al fiecarui contribuabil, sau numarul de identificare fiscala atribuit de Ministerul Finantelor Publice cu ocazia înregistrarii fiscale, dupa caz.

B. Destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, potrivit dispozitiilor art. 57 alin. (4) din Legea nr. 571/2003.Suma - se completeaza cu suma solicitata de contribuabil a fi virata în contul entitatii nonprofit. În situatia în care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz în care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii. Denumire entitate nonprofit - se înscrie de catre contribuabil denumirea completa a entitatii nonprofit. Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit - se înscrie de catre contribuabil codul de identificare fiscala al entitatii nonprofit pentru care se solicita virarea sumei.Cont bancar (IBAN) - se completeaza codul IBAN al contului bancar al entitatii nonprofit.Formularul 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2 % din impozitul anual. NU ESTE NECESAR SA TRECETI SUMA (2 %) DACA NU O CUNOASTETI.Depuneti actele la Administratia Financiara. Puteti depune actele direct, personal, sau le puteti trimite prin posta (trimiterea recomandata va ofera si dovada ca ati facut aceasta depunere).

Datele care trebuie completate pe Formularul 230:

1.Denumire entitate nonprofit: Fundatia "Sfântul Ierarh Calinic"

2.Cod de identificare fiscala: 13016963

3.Cont bancar (IBAN) al entitatii nonprofit: RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620 (ron)

4.Raiffeisen Bank - Agentia Apusului, sector 6, Bucuresti

Informatii suplimentare privind sponsorizarea entitatilor nonprofit din impozitul pe venitul anual datorat puteti gasi pe site-ul Ministerului de Finante: http://www.mfinante.ro/ download CERERE PRIVIND DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND PANA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL (APASA AICI).

Crezul