miercuri, 13 mai 2009

Puteti fi generosi ! Virati 2% din impozit Fundatiei "Sfântul Ierarh Calinic"


Puteti fi generosi ! Ce e cu acest 2 %? Este al treilea an când statul permite cetatenilor sa aleaga! Puteti sa lasati lucrurile asa cum sunt, si nu veti pierde sau câstiga nimic. Sau puteti sa cereti Administratiei Financiare sa vireze 2 % din impozitul pe care l-ati platit deja în / pentru 2008 catre o Organizatie Neguvernamentala (ONG). Nu vi se va retine nimic în plus! Nu va va costa nimic! Doar ca veti alege sa va ajutati comunitatea, sa faceti un bine, sprijinind o fundatie care lupta si munceste pentru drepturile si demnitatea copiilor cu probleme, pentru a le oferi lor si familiilor lor o viata mai buna, mai aproape de ceea ce numim „sa faca parte dintr-o comunitate”. Cineva trebuie sa o faca!
Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" este un ONG crestin-ortodox independent , nonprofit , neguvernamental si apolitic , ce are ca obiect de activitate protectia copiilor orfani si a celor din familii cu situatie materiala precara. A luat fiinta in anul Domnului 2000, si de atunci a dezvoltat si desfasurat proiecte in scoli si centre de plasament din Bucuresti si din judetul Ilfov. Pentru buna desfasurarea a acestor proiecte Fundatia a incheiat Conventii de colaborare cu Scolile si Gradinitele din Bucuresti cu care a colaborat, cu Directia de Protetie a Copilului sector 6, cu Scolile si Gradinitele din comuna Ciorogarla, cu Directia de Protetie a Copilului din judetul Ilfov, dar si cu Parohia ”Inaltarea Domnului” din sectorul 6 al capitalei. Prin Conventiile de colaborare s-a decis sa se dezvolte si sa cultive talentele native ale copiilor inscrisi , cu frcventa constanta , prin programe de activitati optionale, agreate si incurajate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Banii vor fi folositi doar pentru sprijinul copiilor si tinerilor din familii cu situatia materiala precara si a celor cu risc de abandon scolar: alimente, imbracaminte, incaltaminte, transport, rechizite si programe de formare pentru ca acestia sa poata deveni cetateni demni ai societatii românesti.
Acum puteti hotarî Dumneavoastra!
INSTRUCTIUNI de completare a formularului 230:
Se completeaza de catre persoanele fizice care au realizat, în anul 2008, venituri din salarii si asimilate salariilor si care solicita virarea unei sume de pâna la 2% dinimpozitul anual, conform art. 57 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit care se înfiinteaza si functioneaza potrivit legii.
Contribuabilii care îsi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit.
Formularul se completeaza de catre contribuabili, înscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute in formular.
Termen de depunere: - anual, pâna la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.
Formularul se completeaza în doua exemplare: - originalul se depune la:
a) organul fiscal în a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde îsi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, în cazul în care aceastaeste diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;
- copia se pastreaza de catre contribuabil. Formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Formularul se pune gratuit la dispozitie contribuabilului, la solicitarea acestuia.
A. Date de identificare ale contribuabilului
Adresa - se înscrie adresa domiciliului fiscal. Codul numeric personal/Numar de identificare fiscala - se înscrie codul numeric personal din cartea de identitate, respectiv din buletinul de identitate a/al fiecarui contribuabil, sau numarul de identificare fiscala atribuit de Ministerul Finantelor Publice cu ocazia înregistrarii fiscale, dupa caz.
B. Destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, potrivit dispozitiilor art. 57 alin. (4) din Legea nr. 571/2003
Suma - se completeaza cu suma solicitata de contribuabil a fi virata în contul entitatii nonprofit. În situatia în care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz în care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.
Denumire entitate nonprofit - se înscrie de catre contribuabil denumirea completa a entitatii nonprofit.
Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit - se înscrie de catre contribuabil codul de identificare fiscala al entitatii nonprofit pentru care se solicita virarea sumei.
Cont bancar (IBAN) - se completeaza codul IBAN al contului bancar al entitatii nonprofit.
Formularul 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2 % din impozitul anual NU ESTE NECESAR SA TRECETI SUMA (2 %) DACA NU O CUNOASTETI.
4. Depuneti actele la Administratia Financiara. Puteti depune actele direct, personal, sau le puteti trimite prin posta (trimiterea recomandata va ofera si dovada ca ati facut aceasta depunere). Ca alternativa, puteti sa le depuneti la biroul Fundatiei
Datele care trebuie completate pe Formularul 230:
Denumire entitate nonprofit: Fundatia "Sfântul Ierarh Calinic"
Cod de identificare fiscala: 13016963
Cont bancar (IBAN) al entitatii nonprofit: RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620 (ron)
Raiffeisen Bank - Agentia Apusului, sector 6, Bucuresti
Informatii suplimentare privind sponsorizarea entitatilor nonprofit din impozitul pe venitul anual datorat puteti gasi pe site-ul Ministerului de Finante: http://www.mfinante.ro/ download CERERE PRIVIND DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND PANA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL


Din dragoste pentru om şi natură


Târgul Voluntariatului: Volunt EXPO Bucureşti

Săptămâna Naţională a Voluntariatului


Fundaţia "Sfântul Ierarh Calinic" ONG creştin-ortodox independent, nonprofit, neguvernamental şi apolitic, împreună cu Parohia “Înălţarea Domnului”, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, şi-au propus înfrumuseţarea peisajului din zona unde este situat acest lăcaş de cult ortodox.
În urma demolarilor făcute de catre factorii de decizie ai României comuniste în Microraionul 4 din cartierul Drumul Taberei, mai exact între Liceul PTTR şi Şcoala Generală nr.176, a rămas un teren viran. Pe acest teren viran în decursul anilor s-au desfăşurat mai multe activitaţi agricole şi s-a încercat construcţia mai multor edificii. Nici unul nu a dat roade.
În anul 1994 a fost înfiinţată Asociatia pentru construirea bisericii "Înalţarea Domnului".
Timp de 2 ani de zile această asociaţie a încercat să construiască pe acest teren viran o biserică, însa lucrul acesta nu a fost posibil decât dupa anul 1996, când a fost numit de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, preotul Constantin-Costinel Misu, cu misiunea de a înfiinţa o noua parohie foarte necesară, şi cerută de locuitorii acelei zone.
Pe data de 5 iunie 1997 Parohia a luat fiinţă, iar pe terenul viran s-a făcut prima Sfântă Liturghie.
Acest lucru s-a întamplat numnai prin voia lui Dumnezeu, pentru că, aşa dupa cum spun enoriaşii parohiei, pe terenul acesta viran, în unele nopţi apărea o lumină sub formă de cruce. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfântul Antonie cel Mare”,
iar prin strădania preotului paroh, aceasta a fost construită numai în trei luni.
De atunci, părintele paroh a completat complexul ortodox cu noi constructii necesare (clopotniţa, lumânărarul şi cancelaria).
În prezet este ridicată până la jumatate Catedrala “Înălţarea Domnului”, însa, pe suprafaţa de 5000 mp, se simte nevoia unei transformări a terenului într-o oază de verdeaţa, atât din punct de vedere estetic, cât şi ecologic.
Beneficiari ai acestei acţiuni sunt tinerii şi copiii de la cele două şcoli, dar şi persoanele care lociuesc în apropierea lăcaşului de cult.
Lansarea Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) editia 2009, care are loc între 11 si 17 mai a fost facută de Pro Vobis – Centrul Naţional de Voluntariat şi Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat din România.
Această lansare a condus la un eveniment naţional menit să contribuie la dezvoltarea comunitaţilor, şi să atragă sprijinul din partea unor sponsori pentru activitatea voluntarilor, şi recunoaşterea meritelor acestora.
Fiind anuntaţi, ne-am alăturat şi noi acestei acţiuni, iar în perioada 11 – 15 mai 2009, împreună cu voluntarii permanenţi, conducerea fundaţiei şi a parohiei şi-a propus plantarea de brazi, tei, arbuşti ornamentali, flori, însămânţarea cu gazon, turnarea aleilor, amenajarea spaţiului cu bănci şi alte obiecte de decor adecvate.
Ţinând cont că ambele organizaţii sunt nonprofit, vă rugăm să vă alăturaţi acestei acţiuni, şi să ne sprijiniţi cu material săditor, materiale de construcţie, bani sau alte lucruri necesare.
SNV este un eveniment deschis tuturor: persoane care cred că prin fapte mici pot schimba ceva în mai bine, organizaţii, instituţii, companii, grupuri de iniţiativă care doresc să desfaşoare activităti de voluntariat sub egida SNV, şi tuturor actualilor şi viitorilor voluntari care doresc să se implice în activitaţi de voluntariat în cadrul evenimentelor organizate în SNV.
Pentru acest eveniment, fundaţia “Sfântul Ierarh Calinic”, împreună cu parohia “Înalţarea Domnului”, s-a înscris în Calendarul Naţional pentru Municipiul Bucureşti.
Relaţii la telefon: 0372/939.069:gsm 0733/075.015
CONT: IBAN:RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620
Raiffeisen BANK – Ag.Apusului,sect.6

Crezul