sâmbătă, 3 octombrie 2015

Proprietatile de vindecare ale foliei de aluminiu

    
     Practica a demonstrat ca folia de aluminiu poate fi folosita ca instrument de vindecare in afara bucatariei, unde ar trebui sa fie utilizata cu o extrema precautie.
     Aceasta metoda de vindecare, aparent neobisnuita, dar interesanta, a fost si este in continuare practicata de multi vindecatori chinezi si rusi, si a fost explicata in detaliu in cartile lui Wilhelm Reich, un psihoterapeut si student al lui S. Freud.
     In cazul in care te lupti cu dureri la nivelul gatului, spatelui, umerilor sau genunchilor, pur si simplu infasoara zona cu folie de aluminiu, iar durerea va disparea destul de rapid. 
     Energia vietii din corpul nostru trece printr-un punct biologic activ, reflecta si revine la meridianul de unde a pornit la inceput. Aceasta metoda de tratament are un efect pozitiv asupra organelor asociate cu acelasi meridian. In acest fel, puteti rezolva orice problema de sanatate si puteti calma durerea incapatanata.
     Se ia o bucata de folie de aluminiu și se pune pe locul inflamat, fixand-o cu un bandaj. Folia de aluminiu se aplica in tratamentul diferitelor tipuri de durere, inclusiv dureri la nivelul gatului, spatelui, bratelor, picioarelor, articulatiilor, a celor sciatice, a celor de artrita reumatoida, si in cazul depozitelor de sare. De asemenea, poate fi utilizata si in tratamentul gutei, si in cazul cicatricilor postchirurgicale, folia de aluminiu aplicandu-se pe cicatrice.
     In cazul gutei, se inveleste degetul mare cu folie si se fixeaza cu un bandaj. Vindecatorii din China recomanda ca acest tratament sa dureze aproximativ 10-12 ore.
     Se pune o bucată de folie pe locul inflamat si se tine peste noapte. Se face o pauza de 1-2 saptamani si se repeta tratamentul daca este necesar.
     Folia de aluminiu are un puternic efect anti-inflamator asupra organismului.
     Ea poate ajuta pentru a scapa de raceala. Se infasoara picioarele cu 5-7 straturi de folie de aluminiu si se pune o bucata de hartie sau un material textil din bumbac intre fiecare strat. Se tine compresa timp de o ora. Apoi se inlatura compresa, si se pune din nou dupa doua ore. Se lasa sa actioneze timp de o ora si apoi se face pauza din nou. Acest tratament se repeta de trei ori.
      Cu toate acestea, multi oameni discuta in continuare despre modul in care functioneaza acest tratament. A.V. Skvorcov, un om de stiinta rus, a explicat: „Vindecatorii folosesc adesea instrumente de restructurare a energiei, cum ar fi folia de aluminiu. La nivelul organismului uman exista celule speciale stem care se intrepatrund in mod constant cu campul energetic al Pamantului. Din anumite motive, acest camp se deformeaza, si astfel este afectat fluxul de energie trimis catre celulele stem.
Suprafata sa reflecta campul energetic al Pamantului si ,asemenea unei lupe, il face sa para de cateva ori mai mare, si astfel este permisa restabilirea interactiunii perturbate dintre celule si acest camp energetic. Mai mult decat atat, suprafata sa stralucitoare impiedica patrunderea radiatiilor nearmonice externe in corpul uman si acumularea de astfel de radiatii.”

Iarba fecioarelor (Artemisia absinthium)

 
     Artemisia absinthium (pelinul, denumit popular iarba fecioarelor) este o planta perena ce creste in flora spontana. Poate ajunge la peste un metru inaltime. Frunzele sunt de un cenusiu-matuit, uneori albicios, si au peri mici. Intreaga planta are un miros puternic, specific. Un miros si mai puternic au frunzele care, proaspete fiind, se freaca intre palme - pentru a se crea o senzatie reconfortanta. Florile sunt galbui si apar in partea superioara a tulpinii sau a ramurilor.
     Din punct de vedere medicinal este utila toata planta, dar mai ales partile tinere, cu flori pe ele.   Pentru ceaiuri se folosesc, adesea, frunzele.
     Din pelin se obtin foarte multe preparate cu efecte medicinale: infuzie, pulbere, ceai, lichior de pelin, vin, sirop, tinctura.

     Substante active importante: absintona, ulei de pelin, tanin, rasini.

     Intrebuintari
     Pelinul - utilizat de foarte multa vreme ca un tonic amar, este un bun agent revitalizant, gastric si intestinal, contribuind la marirea secretiilor gastrice si la reluarea activitatii gastro-intestinale. Pelinul este un stimulent digestiv garantat. De asemenea, este cunoscut ca diuretic, laxativ si tonic al sistemului nervos.
     Actiunea sa pe caile gastro-intestinale este complexa, infuzia de pelin facand curatenie generala - distruge inclusiv viermii intestinali.
     In mod curent, pelinul este intrebuintat in afectiuni precum edeme renale, anorexie, gastrite hipoacide, hemoroizi, constipatii, rani cu dificultati de vindecare, oxiuraza.
     Infuzia de pelin este indicata si in tratamentul ficatului si al bilei. Nu trebuie uitat nici rolul pelinului in tratarea diabetului, aceasta planta avand si calitati depurative.
     Mai nou, se spune despre pelin ca ar avea efecte anticancerigene.

     Preparatele de pelin sunt, in general, de uz intern, dar au si intrebuintari externe - pentru tamponari, spalaturi, bai in cazul unor plagi, rani ulcerand, pecingini.
     In privinta utilizarii curelor de pelin, specialistii avizeaza: acestea nu vor dura mai mult de sapte-opt zile, deoarece pot aparea efecte nedorite in plan digestiv si nervos, in starea generala a organismului.
      Cei cu infectii acute intestinale si gravidele nu au voie sa foloseasca, in nici o imprejurare, preparate pe baza de pelin.

Crezul