miercuri, 10 martie 2010

Concurs de poezie in limba româna - "Îngerul Blond"

Buna ziua,
doresc sa va supun atentiei un concurs de poezie in limba româna, care se adreseaza vorbitorilor de limba româna de pretutindeni, nu doar de pe teritoriul României.
Data limita pentru înscriere este 15 martie 2010.

Comunicat de presa

Asociatia Culturala ADSUM si Revista ZIP, organizeaza prima editie a Concursului de Poezie în Limba Româna „Îngerul Blond”. Premiile concursului vor fi în bani si obiecte, având o valoare totala de 8000 RON.
Concursul se adreseaza tuturor vorbitorilor de limba româna care au împlinit vârsta de 16 ani pâna la data de 15 februarie 2010.
Concursul este organizat pentru a marca Ziua Internationala a Poeziei (21 martie), dar si ca un omagiu adus poetului Nichita Stanescu (nascut în data de 31 martie) si are ca scop dezvoltarea sensibilitatii estetice si valorificarea potentialului creativ al participantilor, în conditiile unei depline libertati de creatie.
Tema si forma poeziei sunt la libera alegere a participantilor, singurele conditii fiind ca textul sa se încadreze în genul „poezie”, sa fie corect redactat în limba româna si sa nu depaseasca 2500 de caractere fara spatii.
Toate creatiile eligibile vor fi analizate de un juriu format din 7 (sapte) membri, câstigatorii concursului fiind desemnati în functie de punctajul acordat de juriu.
Înscrierea în concurs se va desfasura în perioada 15 februarie – 15 martie 2010, câstigatorii urmând a fi desemnati la data de 21 martie 2010, în cadrul evenimentului „Frunza verde de albastru” organizat de Asociatia ADSUM în parteneriat cu Biblioteca Nationala a României.
Pentru regulament si înscrieri, accesati pagina web a Revistei ZIP: http://revista.asociatiaadsum.ro/concurs.
Va multumesc,
Adina Stoicescu, vicepresedinte Asociatia ADSUM

Crezul