joi, 26 februarie 2009

A apărut Ziarul Nostru, ziar destinat copiilor si tinerilor

În această perioadă extrem de dificilă în care tinerii cu greu se pot informa si dezvolta într-un mediu cel puţin satisfăcător şi raportat la integritatea unui sistem ce se zbate pentru viitorul lor, am luat hotărârea înfiinţării unui altfel de ziar. Nu unul în care se va bate apa in piuă cu realizările aleşilor democraţi, nu unul cu influenţă politică tinzând spre scopurile distructive ale vreunui conglomerat de interese, ivit de după colţ, ci unul în care tinerii se vor afirma. Vor publica propriile creaţii, vor fi îndrumaţi către rezolvarea problemelor cu care se confruntă, de către specialiştii în diferite domenii, ale căror articole vor fi publicate in Ziarul Nostru.
Multe şi mari sunt căile de informare, dar dacă punem în balanţă finalizarile acestora, vom afla că tinerii nu numai stagnează în partea inferioară a unei ierarhii de valoare civică şi educaţională, dar ei sunt şi îndrumaţi în mod greşit către neadevaratele valori ale societăţii pe care le iau drept mentori. Problematica existenţială a tinerilor se regăseşte adesea în imposibilitatea rezolvării aspectelor neclare, dintr-o ipoteză neluată în seamă de mulţi, dar care concluzionează, nu de puţine ori, tragic. În această publicaţie functiile de asistenta si consiliere vor ocupa un loc important in politicul pe care vrem să îl dezvoltăm. Tocmai din prisma modului interactiv prin care ia nastere fiecare numar al publicatiei, tinerii intreband si cerand diferite sfaturi la care vor raspunde fie alti tineri, fie specialistii nostri. De asemenea, prin publicarea diferitelor materiale, ale căror autori vor fi si copiii sau adolescenţii, vom întări şi mai mult ideea unui exemplu real, care sperăm a fi principala modalitate de a atrage pe cei aflaţi în ecuaţie, spre însuşirea adevăratelor valori, intangibile pentru mulţi dintre aceştia. Tocmai acest lucru este factorul major in convingerea tinerilor, acest raţionament silogistic, totul fiind construit în jurul ipotezei (problematica tinerilor) iar ca să ajungem la finalitatea dorită, ne vom folosi si de tinerii bine instruiţi, dar si de colaboratorii specializaţi cu argumentări apodictice.
La final, nu trebuie sa uitam nici functia de reprezentare pe care „Ziarul nostru” o indeplineste – dialogul dintre redactie si public si faptul ca vocile tinerilor pot fi reliefate direct, nu doar mijlocit. Nu este un proces unilateral de creare a unei publicatii, ci o constructie comuna.
Madalin Sfetea

Niciun comentariu:

Crezul