joi, 23 aprilie 2009

Cei mai fericiti copii din Europa traiesc in Olanda. Romania, spre coada clasamentului

Copiii cei mai fericiti din Europa traiesc in Olanda si in tarile scandinave, in timp ce Romania ocupa locul 25 dintr-un clasament de 29 de tari, potrivit unui studiu realizat de universitatea britanica York si citat de AFP.
Romania ocupa locul 27 in ceea ce priveste sanatatea, dar sta foarte bine la capitolul relatii familiale - locul 5. La comportamente riscante, tara noastra se claseaza pe locul 24, in timp ce la educatie se claseaza pe pozitia 27, fiind tara cea mai slab clasata dintre cele 29 de state europene din acest punct de vedere.
Clasamentul a fost realizat pe baza a 43 de criterii (mortalitate infantila, obezitate, saracie, conditii de locuit, mediu etc) analizate pe parcursul a 19 ani.
Datele sunt valabile pentru anul 2006 si au fost colectate de Grupul de actiune impotriva saraciei infantile (CPAG).
Surprinzatoare este pozitia detinuta de Marea Britanie - inaintea Romaniei, Bulgariei (si aici ii devansam pe vecinii din sud), Letoniei, Lituaniei si a Maltei.
Olanda a obtinut rezultate bune la toate criteriile. In tarile scandinave traiesc tinerii care au cea mai mica inclinatie spre "comportamente riscante" precum raporturi sexuale precoce, fumat si consum de alcool.
Sursa: HotNews.ro

Niciun comentariu:

Crezul