duminică, 6 septembrie 2015

Omul, e suma gandurilor sale!

   
Aceasta afirmatie da de inteles faptul ca mintea va traduce in echivalentul sau fizic un impuls mental negativ sau distructiv la fel de repede ca si cum ar actiona in cazul unui impuls de natura pozitiva sau constructiva, si poate explica ciudatul fenomen pe care milioane de persoane il numesc ghinion.
     Exista milioane de persoane care cred ca sunt condamnate la saracie si la esec de catre o forta ciudata, asupra carora acestea sunt sigure ca nu au nici un control. Toate sunt creatoarele propriilor  nenorociri, tocmai din cauza acestei credinte negative, care este culeasa de minte si tradusa in echivalentul sau fizic.
     In acest moment este logic sa amintim inca odata cum este posibil ca o persoană sa se bucure de fructele oricarei dorinte care se vrea transformata in echivalentul sau fizic, trecand-o, pur si simplu, prin filtrul mintii.
     Increderea este elementul care determina actiunea subconstientului.
     Vis-a-vis de mintea sa, omul ar trebui să se comporte ca si cum ati fi deja posesorul a ceea ce doreste sa obtina si astfel, mintea sa va traduce acea stare in echivalentul sau fizic, cu mijloacele cele mai directe posibile.
      In practica, orice ordin dat mintii intr-o stare de incredere va fi executat fara doar si poate.
      Este esential ca emotiile pozitive sa fie incurajate pentru ca acestea sa devina fortele dominante ale mintii personale si sa fie descurajate sau sa eliminate definitiv emotiile negetive. O minte plina de emotii pozitive devine receptor, potrivit pentru acea stare mentala cunoscuta si sub numele de incredere.
      O astfel de minte poate, deci, primi instructiuniile care ii sunt date si in baza carora va actiona imediat, pentru a realiza ceea ce i-a fost cerut.
     In secolele trecute teologii au atras atentia lumii aflate in razboi, sa aiba incredere intr-o dogma sau alta, dar nu au explicat niciodata omenirii cum sa aiba incredere în capacitatile personale, si cu atat mai putin, au explicat ca increderea/credinta este „o stare mentala” care poate fi indusa cu ajutorul autosugestiei.
      Am sa va spun in continuare tot ceea ce se stie despre principiul prin care increderea poate fi dezoltata acolo unde nu exista inca.
     Inainte de a incepe ar trebui sa va readuceti aminte ca increderea este elixirul etern care da viata, putere si actiunea impulsului gandului:
- Increderea este punctul de plecare catre orice tinta care se doreste a fi atinsa.
- Încrederea este baza tuturor miracolelor si a tuturor misterelor care nu pot fi explicate de legile stiintei.
-Increderea este sigurul antidot cunoscut impotriva ratarii, este elementul care transforma vibratiile normale ale mintii in echivalntul sau spiritual, este unica energie cu ajutorul careia energia cosmica poate fi captata si folosita de catre om.
Proba este simpla si usor de demonstrat, face corp comun cu autosugestia; sa ne concentram, deci, atentia asupra subiectului „autosugestie” si sa descoperim ce este aceasta, si ce este aceasta capabila sa faca.
     Este foarte cunoscut faptul ca o persoana ajunge sa creada ceea ce isi repeta siesi, fie ca acel lucru este adevarat, fie ca nu este.
      Daca cineva repeta o minciuna de mai multe ori va termina prin a accepta acea minciuna ca pe un adevar, ba mai mult, acea persoana insasi va crede ca minciuna este, de fapt, adevar.
     Fiecare om este ceea ce este in functie de gandurile dominante care ii ocupa mintea, iar gandurile pe care omul si le poate introduce in mod deliberat in minte, le poate dezvolta si le poate imbina cu una sau mai multe emotii, constituie forta care ii dirijeaza si ii controleaza fiecare miscare sau actiune.
      Ajungem, astfel, la urmatorul enunt: gandurile combinate cu orice fel de sentiment constituie o forta magnetica care atrage alte ganduri similare sau corelative.
      Un gand astfel magnetizat cu emotii, poate fi comparat cu o samanta care, daca este plantata intr-un pamant fertil, germineaza, creste si se multiplica in mod repetat pana cand ceea ce era o mica samanta se transforma in milioane de seminte de acelasi tip.
      Mintea umana atrage in moment constant vibratiile care sunt in armonie cu ceea ce exista in ea. Fiecare gand, idee, program sau scop, atrage dupa sine o infinitate de idei asemanatoare, pe care le adauga fortelor sale , si creste pana cand devine un gand dominant si motivant pentru individul care il gazduieste.
      Acum sa ne intoarcm la punctul de plecare si sa vedem modul in care acea samanta originara, acea ideee poate fi fixata in minte.
      Lucrul e simplu: orice idee, proiect sau scop, poate fi fixata in minte cu ajutorul repetitiei, zi de zi.
      Eliminati toate elementele negative datorate mediului si incepeti sa va va puneti din nou viata in ordine.
      Facand inventarul pasivelor si activelor din viata voastra, probabil, veti descoperi ca marea voastra slabiciune este lipsa de incredere in voi insiva; acest hadicap poate fi rezolvat, si timiditatea poate fi transformata in curaj multumita pricipiului autosugestiei.
      Aplicarea acestui principiu poate fi realizata prin intermediul unui simplu sistem de impulsuri pozitive ale gandului, repetate pana cand devin parte activa a subconstientului vostru.

Formula autoincrederii:

1. Stiu ca posed abilitatea de a-mi atinge scopul in viata, intre timp imi propun mie insumi sa actionez continuu si tenace. Acum si aici promit sa intreprind aceasta actiune.
2. Sunt constient de faptul ca aceste ganduri care ma dominase vor transfera in realitate fizica; intre timp imi voi concentra atentia asupra felului in care vreau sa devin, creandu-mi in minte imaginea reala a acestei persoane.
3. Stiu ca prin autosugestie, orice dorinta pe care eu o mentin cu perseverenta in mintea mea va incerca sa se manifeste in forma fizica, pentru a realiza obiectivul propus, in schimb, imi voi propune sa dedic 10 min. pe zi pentru a-mi dezvolta increderea in sine.
4. Am facut o declaratie clara a principalului scop pe care vreau sa il ating in viata si nu voi incerca sa ating acel scop pana cand nu am dezvoltat in mine destula incredere.
5. Imi dau seama perfect ca nici o bogatie sau pozitie sociala nu poate sa dureze mult daca nu se bazeaza pe adevar si justitie. Intre timp, nu voi accepta nici o indatorire care sa nu aduca beneficii tuturor persoanelor implicate.
      Printre randurile acestei formule, exista o lege pe care nimeni nu a fost in stare sa o explice, iar numele acestei legi nu este foarte important. Importat este faptul ca functioneaza in slujba gloriei si succesului umanitatii, daca este folosita in mod constructiv. Pe de alta parte, daca este folosita in scopuri distructive, va distruge la fel de usor.
      In afirmatia precedenta exista un mare adevar si mai precis acesta se refera la faptul ca aceia care accepta infrangerea, isi incheie viata in saracie, mizerie si disperare, iar aceasta se datoreaza aplicarii negative a principiului autosugestiei. Cauza sta in faptul ca orice impuls al gandirii are tendinta de a se transforma in echivalentul sau fizic.

Puterea de distrugere a gandurilor negative

Mintea nu face nici o distinctie intre impulsurile gandurilor constructive si acelea a gandurilor distructive. Ea lucreaza cu materialul pe care noi i-l furnizam prin intermediul impulsului gandirii.
 Va traduce intr-un rezultat real la fel de bine un gand propulsat de frica, ca si pe unul sustinut de curaj si incredere.
      Asa cum electricitatea este motorul industriei, aduce servicii daca este folosita in mod constructiv, sau ucide, daca este folosita in mod eronat. Tot asa, legea autosugestiei va conduce la pace si prosperitate sau la mizerie, esec sau moarte, in functie de masura in care veti reusi sa o intelegeti si sa o aplicati.
      Daca va umpleti mintea de frica, dubiu si neincredere, legea autosugestiei va prelua spiritul neincrederii si il va folosi ca pe o schema, iar mintea voastra va lucra in sensul traducerii acestei scheme in echivalentul ei fizic.
      Asa cum vantul impinge o barca la est si una la vest, tot asa si legea autodistrugerii va va ridica si va va lasa in functie de cum veti manevra velele gandului vostru.

Niciun comentariu:

Crezul