marți, 2 decembrie 2008

Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic” si Ziua copilului la Ciorogarla


“Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii” (Roque Schneider)
Intai iunie nu este un “eveniment” de neglijat…
Cum ar trebui sa fie 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului la noi, in Romania? Multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucarii, dulciuri, hainute noi, jocuri si distractii in parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenta, puritate, duiosie, pictura, dansuri, plimbari, desene pe asfalt, filme, urari, felicitari. Ne vedem nevoiti, insa, in aceasta perioada sa privim cu realism situatia grea a copiilor din tara noastra, cauzata in principal de saracia extrema a populatiei: hrana saraca in calorii; stare de sanatate precara; proasta ingrijire in spitale; mortalitate infantila crescuta; alocatiile, singura sursa stabila de venituri in unele familii; abandon scolar din motive financiare; zeci de mii de copii lucrand la negru; legislatie in domeniu nesatisfacatoare; delincventa juvenila (copii exploatati, pusi sa fure, sa cerseasca si chiar sa se prostitueze); copii neprotejati, maltratati; copii abandonati imediat dupa nastere; copii abandonati de parintii nevoiti sa plece la lucru in strainatate; Si toate acestea in ciuda faptului ca Romania, asa cum se stie, a ratificat Conventia Natiunilor Unite, care este o lege internationala, ce stabileste drepturile civile, politice, economice, culturale si sociale pentru copii.

Sarbatorirea cu fast a zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, eventual de ochii Uniunii Europene, nu rezolva aceste probleme. Trebuie sa se demonstreze ca toti oamenii sunt interesati cu adevarat in rezolvarea acestei situatii grele a majoritatii copiilor din Romania, prin luarea de masuri eficiente, care sa duca la eliminarea rapida a saraciei.
Intai iunie, Ziua Copilului, este ziua in care se celebreaza miracolul nasterii, miracolul puritatii dar si intoarcerea la inocenta. Nu exista limite de varsta cand vine vorba de a sarbatori Ziua Copilului. Oricare dintre noi, pitic sau voinic, are voie sa se simta copil… si chiar este necesar ca macar o data pe an sa lasam in urma problemele de zi cu zi, sa zambim curat, sa ne aducem aminte de parinti si sa simtim ca ludicul infloreste in inimile noastre.
Si in acest an, in comuna noastra, membrii fundatiei “Sfantul Ierarh Calinic” a pregatit o mica sarbatoare pentru copii gradinitelor nr.1, sat Ciorogarla si nr.2, sat Darari, din judetul Ilfov.
Prin grija atenta a domnului Constantin Constantin, prim-vicepresedinte si vice-primar al comunei, a doamnei Maria Raicu, vicepresedinte, a domnului doctor Daniel Pana, vicepresedinte si a doamnei Anisoara Gheorghe, secretar general, copiii, insotiti de educatoare si parinti, au fost invitati in parcul fostului institut Cantacuzino, baza Darvari, unde s-au desfasurat concursuri de muzica, poezie, biciclete si desen pe asfalt.
Probele s-au desfasurat pe grupe de varsta, iar ocupantii locurilor 1 si 2 au fost:
- din Ciorogarla:
a.Alergari: Locul 1- Georgiana Stan si Gabriel-Alexandru Ghita; Locul 2- Diana Gheorghe, Lavinia Varzaru si Mihai Ciuplan;
b.Biciclete: Locul 1- Georgiana Dobre, Alberto Dragomir si Mihai Ciuplan; Locul 2- Andrei Dumitrache;
c.Desen: Locul 1- Bianca Iacob, George-Alexandru Ghita si Andrei Agapie.
- din Darvari:
a.Alergari: Grupa mica / Locul 1- Raluca-Alexandra Feraru si Marius Stefanescu; Locul 2- Andreea Bacrita si Bogdan-Ionut Iamandi; Grupa mijlocie / Locul 1- Alina-Elena Dinca si Alexandru-Catalin Radu; Locul 2- Georgiana Zlate si Alexandru-Marian Tudor; Grupa mare / Locul 1- Geogiana Simion si Catalin Cocos; Locul 2- Violeta Danac si Paul Costache;
b.Biciclete: Grupa mica / Locul 1- Raluca Feraru si Marin Stefanescu; Locul 2- Andreea Bacrita si Daniel Dragomir; Grupa mijlocie / Locul 1- Alina-Elena Dinca si Stefania Radu; Locul 2- Alexandra Vlad si Alexandru-Marian Tudor; Grupa mare / Locul 1- Elena Toma, Denisa Feraru, Cristina Chirita si Horia-Anton Drinceanu; Locul 2- Georgiana Simion, Iulia Dinu, Violeta Danac si Andrei Sovarescu.
c.Desen: Grupa mica / Locul 1- Andrei Dinu; Grupa mijlocie / Locul 1- Alexandra Ilie; Grupa mare / Locul 1- Alexandra Neagu.
La sfarsit, membrii fundatiei au raspaltit efortul tuturor copiilor prin premii constand in dulciuri, sucuri si jucarii, spre marea satisfactie nu numai a celor mici, dar si a parintilor care i-a insotit.
Intotdeauna, incepand cu anul 2003 si pana in prezent(2008), toate activitatile initiate de fundatie pe raza comunei Ciorogarla, judetul Ilfov, au fost primite cu placere si interes de familiile copiilor beneficiari, si nu au fost cuprinsi in programe numai copiii nevoiasi, ci toti copiii, pentru ca in inima fiecaruia infloreste fericirea atunci cand intalneste un suflet care rezoneaza la unison cu aspiratiile si dorintele lor.
Membrilor fundatiei le-a fost suficient drept multumire zambetul si fericirea ce a scaldat de fiecare data fata copiilor si a parintilor acestora.
Finantarea a venit intotdeauna din banii personali ai fondatorului, Eugenia Enescu si a domnului Constantin Constantin, ajutati de sponsori puternci care colaboreaza cu fundatia inca din anul 2000, atunci cand aceasta si-a inceput activitatea.
Pe aceasta cale multumim, ca de fiecare data, sponsorilor nostri fideli, domnului Dorin Dragoi, administratorul S.C. „Standard Snakcs” si domnului Daniel Margus, administratorul S.C. „Strop Productie” S.R.L.
La solicitarea mai multor institutii de stat si private, din a doua jumatate a acestui an, Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic” fiind de interes national, isi va relua activitatea extins, reducandu-si activitatea in comuna Ciorogarla.
Eugenia Enescu

Niciun comentariu:

Crezul