marți, 2 decembrie 2008

La Scoala Generala nr.2 Darvari, lucru in foc continuu

“In coltul acesta de tara poate fi oricum educatorul, dar satul nu poate evolua fara un educator daruit, pasionat, iubitor de copii, indiferent de etnia lor”.


Cu acest motto incepe Planul de Dezvoltare al Scolii Generale nr.2 din satul Darvari, comuna Ciorogarla, judetul Ilfov.
Doamna director Teodora Miclea, dascal de exceptie si “mama” buna pentru elevii scolii, impreuna cu membrii consiliului de conducere, si-a propus sa ofere o educatie la standarde de calitate tuturor copiilor astfel incat acestia sa devina, prin formarea lor intelectuala si profesionala, sustinatori morali si lianti ai comunitatii, in acord cu principiile democratice ale Uniunii Europene.
In stransa legatura cu Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic” si comunitatea locala, isi doreste ca elevii scolii, si nu numai, sa fie pregatiti in concordanta cu aspiratiile, competentele fiecaruia si nevoile societatii.
Tintele strategice sunt: a) Dezvoltarea ofertei de curriculum la decizia scolii tinand seama de nevoile copiilor si corespunzatoare comunitatii, astfel incat sa-i poata ancora pe elevi in societate printr-o orientare profesionala bine gandita, care sa raspunda sperantelor elevilor si parintilor acestora; b) Asigurarea scolii cu resurse umane bine pregatite profesional, dar si formate pe principiile educatiei incluzive; c) Crearea unui mediu scolar care sa incurajeze manifestarea aptitudinilor elevilor pentru ca ei sa se simta sprijiniti si valorizati in conditiile materiale corespunzatoare unui invatamant de calitate; d) Consili-erea parintilor prin programe de implicare si responsabilizarea lor in viata scolii.
Imediat dupa terminarea cursurilor, doamna Teodora Miclea si-a facut timp pentru sprijinul copiilor cu situatie precara, atat in atragerea de fonduri pentru achizitionarea uniformelor scolare, care, in procent de 50%, au fost acoperite de Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic”, cat si in organizarea activitatii programului “Gradinita estivala”, ce prin efortul si profesionalismul doamnei Anisoara Gheorghe, educator si coordonator al Gradinite nr. 2 si cu sprijinul material primit de la fundatie s-a dovedit un real succes.
Totodata, isi doreste continuarea cercurilor de pictura si limba englezal, cu dezvoltarea si a altora in cadrul parteneriatului cu ONG-ul mai sus mentionat ( cercul de teatru, muzica si dansuri populare, etc.), deorece, la cercul de pictura “Arhimandrit Sofian” infiintat de fundatie in anul 2006 si care a functionat in toate unitatile de invatamant din localitate, dar in principal in incinta scolii nr.2, unde in week-and, au venit si copii prescolari si scolari de la celelalte scoli si gradinite, s-au descoperit multe talente care trabuiesc cultivate.
Unul dintre aceste talente este Georgiana-Miruna Stan, o fetita de numai 5 ani din Ciorogarla, care a inceput sa deprinda tainele picturii la gradinita nr.1 din localitate, prin cursurile sustinute de un specialist platit lunar de fundatie, si a avansat, trecand de la pictura la icnografie, venind la cercul din cadrul scolii generale nr.2 la Darvari in week-and.
Aceasta fetita, de o delicatete deosebita, se pare a fi un copil supradotat, deoarece, pentru o varsta atat de frageda, are o memorie excelenta, invata cu usurinta orice, este indemanatica si executa perfect de la miscari de atletism, gimnastica sportiva, artistica, dans, pana la miscari destul de complicate de acrobatie pe bicicleta. De asemenea, este inzestrata cu o voce frumoasa putand sa cante orice gen de muzica.
De altfel, multi copii din comuna au fost descoperiti cu mult talent, si de aceea doamna director Teodora Miclea se straduie pentru dezvoltarea orizontului cunoasterii elevilor si formarea lor pentru o societate in continua schimbare.
Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic” multumeste pe aceasta cale sponsorului principal, VEKA ROMANIA S.R.L., care a sustinut Cercul de pictura “Arhimandrit Sofian” in anul scolar 2006-2007 cu suma de 7000 ron, si a contribuit cu o suma substantiala pentru achizitionarea de uniforme scolare pentru copii sarci care frcventeaza cursurile scolii generale nr.2, Darvari.

Niciun comentariu:

Crezul